Riool ontstoppen

Kieft Riooltechniek is dé specialist voor het ontstoppen van rioleringen. Loopt het water in bijvoorbeeld uw toilet of de wasbak niet goed weg? Of hangt er een vies rioolluchtje? Dan betekent dit vrijwel altijd dat uw riolering verstopt is.

Riool ontstoppen

Als u een probleem heeft met uw riolering, dan bent u niet de enige. Elk jaar komen er honderdduizenden verstoppingen van rioleringen voor in zowel woningen als bedrijfspanden. Het is dus vrij normaal. Maar het is natuurlijk ook een vervelende situatie.

Wilt u zelf uw riool ontstoppen? Hieronder een aantal rioolproblemen met daarbij een aantal tips om uw eigen riool verstopping op te lossen.

Zelf uw wc-riolering ontstoppen

De meest voorkomende oorzaak van een verstopte wc is een teveel aan wc-papier dat doorgespoeld is. Maar ook kleine dingen die in de toiletpot zijn gevallen en vast komen zitten, een breuk in de leiding of wortelgroei kunnen een oorzaak zijn van een verstopte wc-riolering.

Hoe herken je een verstopte wc? De wc spoelt niet of nauwelijks meer door. Vooral als het toilet veel in gebruik wordt genomen, kan dit voor veel irritatie zorgen.

U kunt zelf niet heel veel doen aan een verstopte wc. Bij beginnende of kleine belemmeringen kunt u het volgende proberen om uw riool te ontstoppen:

  • Het kan zijn dat er iets verstopt zit in de zwanenhals (de U-vormige bocht onder in de wc) van de wc. Check met een lange handschoen of hier daadwerkelijk iets vast zit. Het is niet fijn om te doen, maar in veel gevallen kan dit wel de oplossing zijn.
  • Zit er niks vast in de zwanenhals? Probeer dan om met een plopper het riool te ontstoppen. De plopper zorgt ervoor dat er een vacuüm in de afvoerleiding wordt gemaakt. Hierdoor komt de verstopping even los te zitten waardoor het water beter wegspoelt.

Zelf uw douche-riolering ontstoppen

Een verstopte doucheafvoer wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door achtergebleven haren in de afvoer. Hierdoor loopt het douchewater minder snel weg dan normaal het geval is. Uiteindelijk kan het zo zijn dat uw douche onder water komt te staan als u de douche gebruikt. In de ergste gevallen kan hierdoor lekkage of waterschade ontstaan.

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om dit probleem op te lossen of te voorkomen:

  • Open het putje van uw douche en verwijder de haren. Gebruik hiervoor een schroevendraaier of trek handschoenen aan. Vrijwel altijd verhelpt dit het probleem. Zo niet, dan kan het zo zijn dat er een verstopping in de buis zit. In dat geval kunt u contact opnemen met Kieft Riooltechniek, zodat wij het probleem voor u gaan oplossen.
  • Het kan ook voorkomen dat de beluchting van de riolering niet goed functioneert. Dit is een ingewikkeld probleem wat u niet zelf kunt oplossen. Kieft Riooltechniek kan dit probleem voor u onderzoeken en oplossen.

Zelf uw badafvoer riolering ontstoppen

Net als bij een verstopte douchafvoer kan een verstopte badafvoer veroorzaakt worden door haren. In de meeste gevallen is dit een zichtbaar probleem. Maar de afvoer kan ook verstopt zitten. Dit probleem is niet direct zichtbaar.

U kunt een verstopte badafvoer herkennen aan het feit dat het bad langzaam leeg loopt. Controleer allereerst of er haren rond de afvoer zitten. Als u niks kunt vinden, neem dan contact met ons op. Wij gaan de riolering ontstoppen. Zijn er problemen met de beluchting, dan geven wij advies hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen.

Spoel nooit vaste bestandsdelen of dikke massa’s vloeibare middelen door de riolering. Ga geen honden, katten of andere huisdieren in uw bad afspoelen of schoonmaken. Gebruik het bad dus waar deze voor bedoeld is.

Uw riool laten ontstoppen door Kieft Riooltechniek

Soms is een leiding dusdanig verstopt dat bovenstaande tips niet helpen om de leidingen schoon te maken. De deskundige monteurs van Kieft Riooltechniek gebruiken speciale hulpmiddelen om de rioleringen te ontstoppen.

Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met 0343 49 10 97.

U kunt ons ook inschakelen voor:

  • Ontstoppen 24 uurs service
  • Reiniging
  • Aanleg, renovatie en reparatie rioleringen
  • Riool camera inspectie

Contactformulier